Liefde En Communicatie: Samen Groeien
Liefde En Communicatie: Samen Groeien
Blog Article
Bruggen Bouwen: Communicatie In Je Relatie Versterken
Daarna kun je deze tijd verhogen. Als je niet samenwoont is dit makkelijker. Maar ook als jullie met elkaar leven, is dit de moeite waard. Een pauze van een week geeft je de tijd om je te realiseren wat je mist. En het is makkelijker om je gedachten op een rijtje te zetten, nadat je lang bij iemand in de buurt bent geweest.
Maar het is gemakkelijker om de patronen van iemand te doorzien dan die van jezelf. Schrijf van elkaar op hoe jullie getriggerd raken. Wissel deze briefjes uit. Laat dit eerst bezinken. Een paar dagen later kun je erover praten. Mijn e-book over de drie schakels van het Mannenbrein legt je iets heel belangrijks uit.
Alleen als jij goed in je vel zit, is een langdurige, liefdevolle relatie binnen handbereik. Meld je hieronder aan. Ik stuur het gratis toe. Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;) Liefs,Mathijs Dingjan .
Communicatie Geheimen Voor Gelukkige Koppels
Maar je partner mag ook blijven staan. Je kunt kijken naar hoe anders je partner is zonder dat jij daarvan in de stress raakt. Er is een bepaalde afstand tussen jullie en dat is oké. Je hoeft niet samen te smelten en het overal over eens te zijn, je hoeft je ook niet terug te trekken omdat jij er niet zou mogen zijn.
Je kunt beter leren communiceren door je deze vaardigheden eigen te maken: Luisteren naar je partner Interesse tonen Nieuwsgierig zijn naar diepere lagen en beweegredenen Bekend zijn met je eigen ‘blauwe plekken’ Zorgen voor je eigen geraaktheid Je bewust zijn van patronen en valkuilen in je relatie Wat doe je als je goed wilt leren voetballen? Je kunt heel veel voetbalwedstrijden kijken, maar dat maakt je nog geen goede speler.
Dat doe je door regelmatig te oefenen, liefst in het bijzijn van een goede nieuws coach deze website of trainer. Bij relaties werkt dat net zo. Een onafhankelijke derde zoals een relatietherapeut kan dan heel veel toevoegen. Je hoeft geen relatiecrisis te hebben om aan je relatie te werken. Elke relatie heeft onderhoud nodig.
Dialoog In Liefde: Verbeter Je Relatiecommunicatie
In 8 modules met vele video’s deel ik je mijn inzichten en persoonlijke ervaringen. Bij elke video krijg je gespreksvragen om met je partner te oefenen en elkaar beter te leren kennen. Ook bevat de cursus veel werkbladen, oefeningen en praktische tips. Dus wil je samen investeren in betere communicatie, dan is dit online traject ideaal .
Communiceren betekent hard werken. Het is dan ook de sleutel voor elk denkbare relatie. Als je beter wilt leren communiceren, dan moet je niet alleen weten hoe je je ideeën overbrengt, maar ook hoe je echt kan leren luisteren naar je partner. Als je wilt weten hoe je beter in een relatie kan leren communiceren, volg dan onderstaande stappen op.
‘Communicatie is in een relatie vooral belangrijk om enerzijds informatie te delen en anderzijds emotionele verbinding te krijgen én te houden’, begint Vanessa Muyldermans. ‘Vertellen over je dag of zeggen wat je graag wilt eten is ook communicatie. Het hoeft dus niet altijd even betekenisvol te zijn. Diepgaandere gesprekken zijn evenwel noodzakelijk in een relatie, want zo creëer je dan weer verbonden- en betrokkenheid.’ Hieronder Vanessa’s tien tips om constructief te communiceren: ‘Communiceren is niet altijd even gemakkelijk.
Welke dat zijn, verschilt van persoon tot persoon. Onthoud dat het oké is als het soms eens moeilijk of emotioneel wordt. Tijdens een gesprek huilen of boos worden, betekent niet noodzakelijk dat er sprake is van slechte communicatie. Dat communiceren altijd makkelijk zal zijn, is een utopie. Het fijner en makkelijker maken voor beide partijen is al een grote stap.’ ‘Als koppels ruzie maken, wil dat zeggen dat ze om hun relatie geven en ervoor willen vechten.
Communicatie Als Liefdestaal
Stel je kijk op communicatie ook een beetje bij. Het is niet realistisch om te denken dat een relatie altijd rozengeur en maneschijn is. Er wordt vaak gezegd dat je niet mag gaan slapen als een ruzie of discussie niet is uitgepraat. Daar ben ik het niet mee eens. Het is belangrijk dat de persoon die het gevoel heeft dat het niet meer lukt en graag wilt gaan slapen dat ook aangeeft.
Geef wél aan dat je het onderwerp belangrijk vindt en spreek af wanneer je het er verder over wilt hebben.’ ‘Eén bepaalde manier van communiceren die werkt voor iedereen? Dat bestaat niet. Als mensen me vragen wat slechte communicatie is, dan zeg ik altijd: ‘Als beide partijen of een van beiden zich er voor een langere periode niet goed bij voelt.
Dat hoeft niet dezelfde manier te zijn als de manier waarop je vrienden of buren met elkaar communiceren. Wie zijn wij om te zeggen dat je rond de tafel moet gaan zitten om te babbelen? Je mag eens roepen tegen elkaar en je mag misschien zelfs eens op tafel slaan.
De Kunst Van Communiceren In Liefde
Kies twee momenten per week die voor jullie beiden passen. Plan moeilijke gesprekken niet in na een drukke werkdag of wanneer je nadien nog op bezoek moet bij familie. Bekijk samen jullie weekplanning, zet het gesprek in je agenda en houd je er ook aan. Zeg niet voor het minste af.
Op die manier zijn jullie beiden voorbereid, zowel inhoudelijk als emotioneel. Sommigen denken graag op voorhand na over wat ze willen zeggen of blokkeren emotioneel als ze niet weten wat hen te wachten staat. Door een gesprek in te plannen vermijd je deze situaties.’ ‘Hebben jullie een gesprek ingepland? Reserveer er dan een half uur tot drie kwartier voor.
Dat klinkt misschien gek, maar als je heel gefocust en met respect over moeilijke en emotionele zaken praat, is 45 minuten lang genoeg. Anders kunnen zo’n gesprekken al snel tot 2 uur ’s nachts duren. Dan zijn beide partijen doodmoe en heb je zeker geen zin meer om het een paar dagen later nog eens over te doen.
Er is een duidelijke stop en daarna wordt er niet meer over het onderwerp in kwestie gepraat. Zoniet zit je binnen de kortste keren met een overfocus en krijg je een gigantische spanning in je relatie.’ ‘Je bent nu goed bezig met communiceren: twee keer per week zo’n 45 minuten praten en voor de rest laat je de moeilijke onderwerpen los.
Communicatie: De Basis Van Liefde En Vertrouwen
De rest van jullie tijd samen focus je het beste op andere dingen. Doe iets leuks samen. En probeer na het gesprek ook even iets apart te doen. Op die manier wordt de vibe van het gesprek niet doorgetrokken. De ene neemt bijvoorbeeld een ontspannend bad terwijl de ander een wandeling maakt.
Je kunt op voorhand afspreken hoe je dat gaat doen. Spreek bijvoorbeeld een bepaald woord of gebaar af. Sommigen hangen een kaartje op de koelkast of draaien een beeldje om. Het kunnen kleine dingen zijn die andere mensen niet snappen, maar tussen jullie wel duidelijk zijn. Heb je het gevoel dat het te moeilijk wordt of dat je gaat ontploffen? Dan kun je hier een beroep op doen.
Report this page